fbpx

Frågor & Svar

Här nedan finner ni vanliga frågor och svar som vi får kring Klossfestivalen. Det kan handla om biljetter, maten, hitta hit, parkering, in & utpassage, vad man kan köpa, vad Klossfestivalen är osv. Vi hoppas ni finner svar på era frågor här – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här:

_

2022-10-17 – Frågor & Svar Helsingborg Arena & SAAB Arena Linköping!

DAGSPROGRAM?

Vi kommer att ha exakt likadana dagsprogram alla dagar och tider som utgår från scenen. Det betyder att ni missar ingenting oavsett vilken dag ni går. Allt är likadant.

Det enda som skiljer är att vi hade turen att få besök av den danska författaren Jens Andersen på lördagen i Helsingborg som signerar sin bok ”Ett liv med Lego”. Och Lego Masters deltagaren Jacob Pedersen kommer till Helsingborg Arena under lördag och söndag. Vidare så kommer företaget Arcade Dreams till Linköping under lördagen och visar upp sig och sina produkter.

Vi återkommer lite längre fram med dagsprogrammet när det är klart under NYHETER.

BILJETTER?

Alla som besöker Klossfestivalen behöver en biljett för att komma in. Både barn som vuxna som besöker oss. Ledsagare med godkänt Ledsagarbevis går in utan kostnad.

Entrébiljetterna gäller hela dagen kl.10-16 för den dagen ni köpt.

Ska man köpa biljetter i förväg? Ni bör förköpa era biljetter. Dels för att säkra er plats då det är begränsat antal per dag och det finns inga garantier för att man kan köpa i dörren på plats. Och dels för att ni på ett smidigt sätt kommer in på Klossfestivalen då vi scannar era biljetter i telefonen eller era utprintade kopior.

Var köper man biljetter? Ni köper dessa på www.tickster.com och söker på ”Kloss” så får ni upp Klossfestivalen.

Det går också bra att boka via Ticksters telefonsupport 0771-47 70 70 måndag-fredag 08:00-17:00, lunchstängt 12:00-13:00. Lördag 10:00-14:00.

Borttappade biljetter? Gå enkelt in på denna länk Ticksters hemsida och ladda ner biljetterna igen.

Återköp av biljetter? Vi återköper ej biljetter om man inte vid köptillfället tecknat evenemangsförsäkring. Läs mer om det på denna länk Ticksters hemsida

_

VAD ÄR KLOSSFESTIVALEN?

Klossfestivalen är ett familje-event helt i Lego. Basen är miljontals Legobitar där man som besökare kan vara kreativ och bygga precis vad man vill. Och samtidigt delta i Sveriges största Legobyggtävling genom att fota sig själv och sitt bygge i våra fotoautomater. Alla som bygger och deltar i Legobyggtävlingen kan också (om man vill) köpa det som man byggt – det vägs i kassan. Barnen träffar också sina Legoidoler såsom bl.a. Kai, Lloyd, Emmet, Batman och Stephanie från populära Legoteman såsom Lego Ninjago, Lego Friends, Lego Batman m.fl.

Klossfestivalen har också 2-3 olika workshops man kan anmäla sig till separat på plats där man kan lära sig grunderna i hur man skapar Lego-stop-motion, eller varför inte få bygga med en Legodesigner, eller tävla i ett mini-Legomasters tillsammans med en av vinnarna i samma tv-program. Vidare så kan man inspireras av duktiga Legobyggare som ställer ut sina mästerverk som de byggt. Antalet utställare kan variera.

Klossfestivalen har också flera aktiviteter som bl.a. flera olika scenframträdanden med Legotrolleri, Legoauktioner, presentation av Legobyggare och mycket mer. Man har även möjligheten att få bygga en helt ny Legoask utan extra kostnad (begränsat antal platser per dag). Tävla i att bygga Lego snabbt i en av alla Speedbuilding-tävlingar som mynnar ut i en daglig final på scenen där vinnarna koras. Bygg en Legobil och tävla med andra byggare i att få den att rulla längst.

För de minsta finns också Lego Duplo och Lego stora mjuka klossar. Och de kan även sitta och färglägga Legoteckningar och ta hem. Eller varför inte delta i skattjakten och leta efter gömda bokstäver. Vinn Lego i Legolotteriet. Finns även möjlighet att spela TV-spel och andra maskiner.

_

ÖVRIGA FRÅGOR

Vad gäller för Ledsagare? Ledsagare går in utan kostnad med giltigt Ledsagarbevis.

———————————————————————————————————————-

HELSINGBORG ARENA

Vilka är öppettiderna för Klossfestivalen på Helsingborg Arena? Vi har öppet lördag, söndag och måndag kl.10-16.

Hur hittar jag adressen till Klossfestivalen på Helsingborg Arena? Helsingborg Arena ligger vid Mellersta Stenbocksgatan 14 och är granne med Idrottens hus. Kommer du norrifrån på väg E4 eller E6 ska du ta av mot Helsingborg N. Kommer du söderifrån på väg E6 eller E20 ska du ta till höger mot Helsingborg/Höganäs/Ekeby vid avfart 28 och fortsätta in mot Helsingborg på Malmöleden, väg E4.

Med buss till Helsingborg Arena – Från Knutpunkten kan du åka till Helsingborg Arena med stadsbuss 6 (hållplats Olympia Park), regionbuss 220, 230, 506 och 520. Använd Skånetrafikens reseplanerare för att se tider och anslutningar.

Med tåg till Helsingborg Arena – Helsingborgs järnvägsstation heter Knutpunkten och ligger mitt i staden. Därifrån kan du gå eller åka buss eller taxi till Helsingborg Arena. Använd Skånetrafikens reseplanerare för att se tider och anslutningar.

Parkeringsplatser Helsingborg Arena? Du bör i första hand använda parkeringsplatsen Mejeriet med infart från Filbornavägen och parkeringsplats Fredriksdal med infart från Hävertgatan. Andra lämpliga parkeringsplatser är S:t Nicolai med infart från Drottning Margaretas gata och parkeringsplatsen vid Idrottens hus – Parkeringslänk

Finns det matservering? Ja, Helsingborg Arena har servering av mat & fika inne på Klossfestivalen. Finns en separat restaurang som serverar buffé och meny. Och det finns en kafeteria som serverar fika, korv med bröd och dryck.

Får man ta med sig egen mat? Nej, det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck in på Klossfestivalen

———————————————————————————————————————-

SAAB ARENA LINKÖPING

Vilka är öppettiderna för Klossfestivalen på SAAB Arena Linköping? Vi har öppet fredag, lördag och söndag kl.10-16.

Hur hittar jag adressen till Klossfestivalen på SAAB Arena Linköping? Adressen är Gumpekullavägen 1, 582 78 Linköping. Med bil norrifrån- sväng av första infarten till Linköping. Håll höger i första rondellen och åk mot centrum. Passera ytterligare två rondeller. Nu ser du Saab Arena snett till höger. Sväng höger in på Gumpekullavägen.

Och med bil söderifrån – Åk av tredje och sista infarten till Linköping. Följ samma vägbeskrivning som ovan.

Med buss till SAAB Arena Linköping – Tag buss 211 eller 510 från Resecentrum och gå av på hållplatsen som heter Anders Ljungstedts Gymnasium.

Parkeringsplatser SAAB Arena Linköping? Det finns gott om parkeringsplatser i nära anslutning till Saab Arena om du väljer att ta bilen – Parkeringslänk

Finns det matservering? Ja, SAAB Arena har servering av mat & fika inne på Klossfestivalen. Finns en separat restaurang som serverar buffé och meny. Och det finns en kafeteria som serverar fika, korv med bröd och dryck.

Får man ta med sig egen mat? Nej, det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck in på Klossfestivalen

———————————————————————————————————————-

Finns det någon åldersgräns? Vi säljer biljetter för barn 2-11år och för vuxna 12år och uppåt. Barn under 2år går in gratis. Observera att vår rekommendation är att inga barn under 11år går på Klossfestivalen utan vuxet sällskap.

Kan man lämna Klossfestivalen och komma tillbaka in igen? Absolut! Om ni lämnar får ni ett armband som gör att ni kan komma tillbaka in igen, men endast under den dagen ni köpt biljetter till.

Finns det garderob? Ja, det kommer att finnas en garderob på plats där man kan hänga av sig ytterkläder och förvara sina väskor och påsar.

Kan man köpa LEGO på Klossfestivalen? Yes! Dels har vi en egen Klossbutik som står och säljer LEGO-askar och lite annat kul. Och sedan har vi Minifigur.se som står och säljer LEGO Minifigurer och lösa delar. Och sedan kan ni också köpa det ni bygger inne på Klossfestivalen – ni väger det ni byggt i kassan och betala per hekto (dock inte LEGO Duplo & Stora mjuka klossar).

Finns det en LEGO Loppis? Ja, det finns privatpersoner som står och säljer begagnat LEGO under Klossfestivalen. Det kan ni också göra – köp en biljett med ett Loppisbord för valfri dag på www.tickster.com – samma ställe där ni köper vanliga biljetterna

Finns det mer information kring Helsingborg Arena och SAAB Arena Linköping? Ja det finns och där hittar ni alla vanliga frågor & svar man tänkas vilja ha. Klicka på dessa länkar:

Helsingborg Arena

SAAB Arena Linköping

Vi hoppas ni funnit svar på era frågor här ovan – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här: