fbpx

Frågor & Svar

Här nedan finner ni vanliga frågor och svar som vi får kring Klossfestivalen. Det kan handla om biljetter, maten, hitta hit, parkering, in & utpassage, vad man kan köpa, vad Klossfestivalen är osv. Vi hoppas ni finner svar på era frågor här – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här:

_

2023-08-30 – Frågor & Svar Klossfestivalen!

DAGSPROGRAM?

Vi kommer att ha exakt likadana dagsprogram alla dagar och tider som utgår från scenen. Det betyder att ni missar ingenting oavsett vilken dag ni går. Allt är likadant.

BILJETTER?

Alla som besöker Klossfestivalen behöver en biljett för att komma in. Både barn som vuxna som besöker oss. Ledsagare med godkänt Ledsagarbevis går in utan kostnad.

Entrébiljetterna gäller för de tider ni köpt. Det är biljetter med olika sk slot-tider eller olika ankomsttider. Kan vara olika typer av biljetter per ort vi besöker.

Ska man köpa biljetter i förväg? Ni bör förköpa era biljetter. Dels för att säkra er plats då det är begränsat antal per dag och det finns inga garantier för att man kan köpa i dörren på plats. Och dels för att ni på ett smidigt sätt kommer in på Klossfestivalen då vi scannar era biljetter i telefonen eller era utprintade kopior.

Var köper man biljetter? Ni köper dessa på www.tickster.com och söker på “Klossfestivalen”.

Det går också bra att boka via Ticksters telefonsupport 0771-47 70 70 måndag-fredag 08:00-17:00, lunchstängt 12:00-13:00. Lördag 10:00-14:00.

Borttappade biljetter? Gå enkelt in på denna länk Ticksters hemsida och ladda ner biljetterna igen.

Återköp av biljetter? Vi återköper ej biljetter om man inte vid köptillfället tecknat evenemangsförsäkring. Läs mer om det på denna länk Ticksters hemsida

_

VAD ÄR KLOSSFESTIVALEN?

Klossfestivalen är ett familje-event helt i Lego. Basen är miljontals Legobitar där man som besökare kan vara kreativ och bygga precis vad man vill. Och samtidigt delta i Sveriges största Legobyggtävling genom att fota sig själv och sitt bygge i våra fotoautomater. Alla som bygger och deltar i Legobyggtävlingen kan också (om man vill) köpa det som man byggt – det vägs i kassan. Barnen träffar också sina Legoidoler såsom bl.a. Kai, Lloyd, Emmet, Batman och Stephanie från populära Legoteman såsom Lego Ninjago, Lego Friends, Lego Batman m.fl.

Klossfestivalen har också 2-3 olika workshops man kan anmäla sig till separat på plats där man kan lära sig grunderna i hur man skapar Lego-stop-motion, eller varför inte få bygga med en Legodesigner, eller tävla i ett mini-Legomasters tillsammans med en av vinnarna i samma tv-program. Just för Örebro, så har vi valt att ha sk öppna Workshops där Vidar och Albin kommer att visa alla som är intresserade vid två tillfällen under dagarna. Vidare så kan man inspireras av duktiga Legobyggare som ställer ut sina mästerverk som de byggt. Antalet utställare kan variera.

Klossfestivalen har också flera aktiviteter som bl.a. flera olika scenframträdanden med Legotrolleri, Legoauktioner, presentation av Legobyggare och mycket mer. Man har även möjligheten att få bygga en helt ny Legoask utan extra kostnad (begränsat antal platser per dag). Tävla i att bygga Lego snabbt i en av alla Speedbuilding-tävlingar som mynnar ut i att en vinnarna koras. Bygg en Legobil och tävla med andra byggare i att få den att rulla längst.

För de minsta finns också Lego Duplo och Lego stora mjuka klossar. Och de kan även sitta och färglägga Legoteckningar och ta hem. Eller varför inte delta i skattjakten och leta efter gömda bokstäver. Vinn Lego i Legolotteriet. Finns även möjlighet att spela TV-spel och andra maskiner.

_

VAD ÄR LILLA KLOSSFESTIVALEN?

Lilla Klossfestivalen är som den vanliga, men utan gästartister, utställare (som visar upp sina Legobyggen) och maskotar.

Lilla Klossfestivalen bjuder på stora Legohav där man kan bygga och självklart får man köpa med sig hem det man byggt. Det sker Legobyggtävling, Lego-speedbuilding, filmvisning, Duplohav för de minsta, skattjakt, Legoteckningar, Legolotteri och Lego tv-spel. Ni får också möjlighet att bygga en Legoask. Ta en bild i fotoautomaten som minne. Det kommer också finnas en Legobutik med askar, minifigurer och coola lösa Legodelar.

_

ÖVRIGA FRÅGOR

Vad gäller för Ledsagare? Ledsagare går in utan kostnad med giltigt Ledsagarbevis.

———————————————————————————————————————-

Västerås Kongress i Västerås

Vilka är öppettiderna för Klossfestivalen i Västerås? Vi har öppet lördag 2 september kl.9-18. Och söndag 3 september kl.9-17. Tiderna gäller för den biljett ni köpt.

Hur hittar jag adressen till Klossfestivalen i Karlstad? Adressen är Munkgatan 7, 722 12 Västerås

Hur ser det ut med parkeringar? Lämpliga parkeringar i närheten av Västerås Kongress finns t.ex. i Punkts p-hus över gatan och parkeringsplatser på Melkertorget på Kopparbergsvägen. Under större evenemang kan antalet platser vara begränsade. Klicka här för att kolla var parkering i city finns eller se Parkeringskarta här.

Finns det matservering? Ja, det kommer att finnas en restaurang och ett café inne på Västerås Kongress som serverar alltifrån fika till luncher.

Får man ta med sig egen mat? Nej, det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck in på Klossfestivalen

———————————————————————————————————————-

Finns det någon åldersgräns? Vi säljer biljetter för barn 2-11år och för vuxna 12år och uppåt. Barn under 2år går in gratis. Observera att vår rekommendation är att inga barn under 11år går på Klossfestivalen utan vuxet sällskap.

Kan man lämna Klossfestivalen och komma tillbaka in igen? Absolut! Om ni lämnar får ni ett armband eller stämpel som gör att ni kan komma tillbaka in igen, men endast under den dagen ni köpt biljetter till.

Finns det garderob? Ja, det kommer att finnas en garderob på plats där man kan hänga av sig ytterkläder och förvara sina väskor och påsar.

Kan man köpa LEGO på Klossfestivalen? Yes! Dels har vi en egen Klossbutik som står och säljer LEGO-askar och lite annat kul. Och sedan har vi en butik som står och säljer LEGO Minifigurer och lösa delar. Och sedan kan ni också köpa det ni bygger inne på Klossfestivalen – ni väger det ni byggt i kassan och betala per hekto (dock inte LEGO Duplo & Stora mjuka klossar).

Finns det en LEGO Loppis? Ja, det finns privatpersoner som står och säljer begagnat LEGO under Klossfestivalen. Det kan ni också göra – köp en biljett med ett Loppisbord för valfri dag på www.tickster.com – samma ställe där ni köper vanliga biljetterna

Vi hoppas ni funnit svar på era frågor här ovan – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här: