fbpx

Frågor & Svar

Här nedan finner ni vanliga frågor och svar som vi får kring Klossfestivalen. Det kan handla om biljetter, maten, hitta hit, parkering, in & utpassage, vad man kan köpa, vad Klossfestivalen är osv. Vi hoppas ni finner svar på era frågor här – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här:

_

2022-08-19 – Frågor & Svar Partille Arena Göteborg!

DAGSPROGRAM?

Vi kommer att ha exakt likadana dagsprogram alla dagar och tider. Det betyder att ni missar ingenting om ni går lördag eller söndag, förmiddag eller eftermiddag. Allt är likadant. Det enda som skiljer är att vi hade turen att få besök av Superhjältar mot cancer på söndagen efter kl.14 – detta beror på att dom endast kunde besöka oss under en dag och en timme.

Vi återkommer lite längre fram med dagsprogrammet när det är klart under NYHETER.

BILJETTER?

Klossfestivalen på Partille Arena Göteborg sker under en helg och innefattar endast två dagar – lördag och söndag. Och på grund av att så många vill besöka oss, så har vi delat upp dagarna i två delar – förmiddag och eftermiddag.

Ni väljer alltså först vilken dag ni vill gå – sedan väljer ni antingen förmiddag eller eftermiddagsbiljett. Det är begränsat antal personer vi släpper in per dag och förmiddag/eftermiddag.

Förmiddagsbiljett gäller kl.9-13 och Eftermiddagsbiljett gäller kl.14-18. Man kan alltså inte gå på Klossfestivalen hela dagen med t.ex. en Förmiddagsbiljett. Med Förmiddagsbiljetten är ni välkomna från kl.9 och sedan kan ni vara på plats till kl.13. Vi har stängt kl.13-14 varje dag. Och från kl.14 så är man välkommen in med sin köpta Eftermiddagsbiljett. Om man vill gå både förmiddag och eftermiddag, så behöver man köpa två olika biljetter. OBS! Söndagen 2/10 stänger Klossfestivalen kl.17. Det innebär att eftermiddagsbiljetten för söndagen gäller kl.14-17.

Alla som besöker Klossfestivalen behöver en biljett för att komma in. Både barn som vuxna som besöker oss. Ledsagare med godkänt Ledsagarbevis går in utan kostnad.

Ska man köpa biljetter i förväg? Ni bör förköpa era biljetter. Dels för att säkra er plats då det är begränsat antal per dag och det finns inga garantier för att man kan köpa i dörren på plats. Och dels för att ni på ett smidigt sätt kommer in på Klossfestivalen då vi scannar era biljetter i telefonen eller era utprintade kopior.

Var köper man biljetter? Ni köper dessa på www.tickster.com och söker på ”Kloss” så får ni upp Klossfestivalen.

Det går också bra att boka via Ticksters telefonsupport 0771-47 70 70 måndag-fredag 08:00-17:00, lunchstängt 12:00-13:00. Lördag 10:00-14:00.

Borttappade biljetter? Gå enkelt in på denna länk Ticksters hemsida och ladda ner biljetterna igen.

Återköp av biljetter? Vi återköper ej biljetter om man inte vid köptillfället tecknat evenemangsförsäkring. Läs mer om det på denna länk Ticksters hemsida

_

VAD ÄR KLOSSFESTIVALEN?

Klossfestivalen är ett familje-event helt i Lego. Basen är miljontals Legobitar där man som besökare kan vara kreativ och bygga precis vad man vill. Och samtidigt delta i Sveriges största Legobyggtävling genom att fota sig själv och sitt bygge i våra fotoautomater. Alla som bygger och deltar i Legobyggtävlingen kan också (om man vill) köpa det som man byggt – det vägs i kassan. Barnen träffar också sina Legoidoler såsom bl.a. Kai, Lloyd, Emmet, Batman och Stephanie från populära Legoteman såsom Lego Ninjago, Lego Friends, Lego Batman m.fl.

Klossfestivalen har också 2-3 olika workshops man kan anmäla sig till separat på plats där man kan lära sig grunderna i hur man skapar Lego-stop-motion, eller varför inte få bygga med en Legodesigner, eller tävla i ett mini-Legomasters tillsammans med en av vinnarna i samma tv-program. Vidare så kan man inspireras av duktiga Legobyggare som ställer ut sina mästerverk som de byggt. Antalet utställare kan variera.

Klossfestivalen har också flera aktiviteter som bl.a. flera olika scenframträdanden med Legotrolleri, Legoauktioner, presentation av Legobyggare och mycket mer. Man har även möjligheten att få bygga en helt ny Legoask utan extra kostnad (begränsat antal platser per dag). Tävla i att bygga Lego snabbt i en av alla Speedbuilding-tävlingar som mynnar ut i en daglig final på scenen där vinnarna koras. Bygg en Legobil och tävla med andra byggare i att få den att rulla längst.

För de minsta finns också Lego Duplo och Lego stora mjuka klossar. Och de kan även sitta och färglägga Legoteckningar och ta hem. Eller varför inte delta i skattjakten och leta efter gömda bokstäver. Vinn Lego i Legolotteriet. Det visas också en Legofilm varje dag i lite större bioformat. Finns även möjlighet att spela TV-spel och andra maskiner.

_

ÖVRIGA FRÅGOR

Vad gäller för Ledsagare? Ledsagare går in utan kostnad med giltigt Ledsagarbevis.

Vilka är öppettiderna för Klossfestivalen på Partille Arena Göteborg? Vi har öppet lördag och söndag kl.9-18. Och har stängt mellan kl.13-14. Och man köper biljetter antingen förmiddag kl.9-13 eller eftermiddag kl.14-18.

Hur hittar jag adressen till Klossfestivalen på Partille Arena Göteborg? Partille arena ligger precis intill motorväg E20, med skyltad avfart. Besöksadress är Arenatorget 2, 433 33 Partille.

Kan jag åka dit med buss? Med buss tar du dig smidigt till Partille arena. Närmsta hållplatsen är Partille arena. Det går även bra att kliva av vid Allum och promenera den sista biten. Från Allum är det cirka 5 minuter promenad till arenan. 

Kan jag åka dit med pendeltåg? Kliv av vid Partille station. Du går mot Partille centrum, över ån, gå vänster längs med Gamla Kronvägen. Efter ett par minuter ser du arenan. Från stationen är det cirka 5 minuter promenad till arenan.

Finns det parkeringsplatser? Ja det finns gott om parkeringar. Dels bredvid intill Coop och i parkeringsgaraget. Och fler platser runtom. Klicka här för att hitta parkeringar nära Klossfestivalen på Partille Arena – Parkeringslänk

Finns det matservering? Ja, John Scott har servering av mat & fika inne på Klossfestivalen. Finns en separat restaurang som serverar buffé och meny. Och det finns en kafeteria som serverar fika, korv med bröd och dryck.

Får man ta med sig egen mat? Nej, det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck in på Klossfestivalen

Finns det någon åldersgräns? Vi säljer biljetter för barn 2-11år och för vuxna 12år och uppåt. Barn under 2år går in gratis. Observera att vår rekommendation är att inga barn under 11år går på Klossfestivalen utan vuxet sällskap.

Kan man lämna Klossfestivalen och komma tillbaka in igen? Absolut! Om ni lämnar får ni ett armband som gör att ni kan komma tillbaka in igen, men endast under den tid ni köpt biljett dvs förmiddag kl.9-13 eller eftermiddag kl.14-18. Observera att söndagen stänger vi kl.17.

Finns det garderob? Ja, det kommer att finnas en garderob på plats där man kan hänga av sig ytterkläder och förvara sina väskor och påsar.

Kan man köpa LEGO på Klossfestivalen? Yes! Dels har vi en egen Klossbutik som står och säljer LEGO-askar och lite annat kul. Och sedan har vi Minifigur.se som står och säljer LEGO Minifigurer och lösa delar. Och sedan kan ni också köpa det ni bygger inne på Klossfestivalen – ni väger det ni byggt i kassan och betala per hekto (dock inte LEGO Duplo & Stora mjuka klossar).

Finns det en LEGO Loppis? Ja, det finns privatpersoner som står och säljer begagnat LEGO under Klossfestivalen. Det kan ni också göra – köp en biljett med ett Loppisbord för valfri dag på www.tickster.com – samma ställe där ni köper vanliga biljetterna

Finns det mer information kring Partille Arena? Ja det finns och där hittar ni alla vanliga frågor & svar man tänkas vilja ha. klicka på denna länk – Partille Arena

Vi hoppas ni funnit svar på era frågor här ovan – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här: