Site icon Nästa event: UPPSALA 30 MARS-1 APRIL

Frågor & Svar

Här nedan finner ni vanliga frågor och svar som vi får kring Klossfestivalen. Det kan handla om biljetter, maten, hitta hit, parkering, in & utpassage, vad man kan köpa, vad Klossfestivalen är osv. Vi hoppas ni finner svar på era frågor här – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här:

_

2023-11-10 – Frågor & Svar Klossfestivalen!

VÄSKOR?

Gällande nyheten som Polisen gick ut med idag 1 november angående väskor, så har vi fått svar att just nu ser det okej ut att ta med sig väskor. Vi sökte och fick tillstånd i mitten av oktober. Det betyder att de reglerna gäller. Dvs det är okej att ta med sig väska.

Vi rekommenderar ändå alltid att ni hänger in era väskor i garderoben eller lämnar dom hemma om det är möjligt.

DAGSPROGRAM?

Vi kommer att ha exakt likadana dagsprogram alla dagar och tider som utgår från scenen. Det betyder att ni missar ingenting oavsett vilken dag ni går. Allt är likadant.

Det som kan skilja är att vi kan få in separata artister och händelser på olika orter. Det skriver vi om i separata inlägg på Facebook och Instagram. OCH så är det så att Dogge inte alltid är på plats alla dagar, då han denna höst är med i tv-programmet “Så mycket bättre” så han får in mycket bokningar från tv. Men det skriver vi också om separat.

BILJETTER?

Alla som besöker Klossfestivalen behöver en biljett för att komma in. Både barn som vuxna som besöker oss. Ledsagare med godkänt Ledsagarbevis går in utan kostnad.

Entrébiljetterna gäller för de tider ni köpt. Det är biljetter med olika sk slot-tider eller olika ankomsttider. Kan vara olika typer av biljetter per ort vi besöker.

Ska man köpa biljetter i förväg? Ni bör förköpa era biljetter. Dels för att säkra er plats då det är begränsat antal per dag och det finns inga garantier för att man kan köpa i dörren på plats. Och dels för att ni på ett smidigt sätt kommer in på Klossfestivalen då vi scannar era biljetter i telefonen eller era utprintade kopior.

Var köper man biljetter? Ni köper dessa på www.tickster.com och söker på “Klossfestivalen”.

Det går också bra att boka via Ticksters telefonsupport 0771-47 70 70 måndag-fredag 08:00-17:00, lunchstängt 12:00-13:00. Lördag 10:00-14:00.

Borttappade biljetter? Gå enkelt in på denna länk Ticksters hemsida och ladda ner biljetterna igen.

Återköp av biljetter? Vi återköper ej biljetter om man inte vid köptillfället tecknat evenemangsförsäkring. Läs mer om det på denna länk Ticksters hemsida

_

VAD ÄR KLOSSFESTIVALEN?

Klossfestivalen är ett familje-event helt i Lego. Basen är miljontals Legobitar där man som besökare kan vara kreativ och bygga precis vad man vill. Och samtidigt delta i Sveriges största Legobyggtävling genom att fota sig själv och sitt bygge i våra fotoautomater. Alla som bygger och deltar i Legobyggtävlingen kan också (om man vill) köpa det som man byggt – det vägs i kassan. Barnen träffar också sina Legoidoler såsom bl.a. Kai, Lloyd, Emmet, Batman och Stephanie från populära Legoteman såsom Lego Ninjago, Lego Friends, Lego Batman m.fl.

Klossfestivalen har också 2-3 olika workshops man kan anmäla sig till separat på plats där man kan lära sig grunderna i hur man skapar Lego-stop-motion, eller varför inte få bygga med en Legodesigner, eller tävla i ett mini-Legomasters tillsammans med en av vinnarna i samma tv-program. Just för Örebro, så har vi valt att ha sk öppna Workshops där Vidar och Albin kommer att visa alla som är intresserade vid två tillfällen under dagarna. Vidare så kan man inspireras av duktiga Legobyggare som ställer ut sina mästerverk som de byggt. Antalet utställare kan variera.

Klossfestivalen har också flera aktiviteter som bl.a. flera olika scenframträdanden med Legotrolleri, Legoauktioner, presentation av Legobyggare och mycket mer. Man har även möjligheten att få bygga en helt ny Legoask utan extra kostnad (begränsat antal platser per dag). Tävla i att bygga Lego snabbt i en av alla Speedbuilding-tävlingar som mynnar ut i att en vinnarna koras. Bygg en Legobil och tävla med andra byggare i att få den att rulla längst.

För de minsta finns också Lego Duplo och Lego stora mjuka klossar. Och de kan även sitta och färglägga Legoteckningar och ta hem. Eller varför inte delta i skattjakten och leta efter gömda bokstäver. Vinn Lego i Legolotteriet. Finns även möjlighet att spela TV-spel och andra maskiner.

_

ÖVRIGA FRÅGOR

Vad gäller för Ledsagare? Ledsagare går in utan kostnad med giltigt Ledsagarbevis.

Finns det någon åldersgräns? Vi säljer biljetter för barn 2-11år och för vuxna 12år och uppåt. Barn under 2år går in gratis. Observera att vår rekommendation är att inga barn under 11år går på Klossfestivalen utan vuxet sällskap.

Kan man lämna Klossfestivalen och komma tillbaka in igen? Absolut! Om ni lämnar får ni ett armband eller stämpel som gör att ni kan komma tillbaka in igen, men endast under den dagen ni köpt biljetter till.

Finns det garderob? Ja, det kommer att finnas en garderob på plats där man kan hänga av sig ytterkläder och förvara sina väskor och påsar.

Kan man köpa LEGO på Klossfestivalen? Yes! Dels har vi en egen Klossbutik som står och säljer LEGO-askar och lite annat kul. Och sedan har vi en butik som står och säljer LEGO Minifigurer och lösa delar. Och sedan kan ni också köpa det ni bygger inne på Klossfestivalen – ni väger det ni byggt i kassan och betala per hekto (dock inte LEGO Duplo & Stora mjuka klossar).

Finns det en LEGO Loppis? Ja, det finns privatpersoner som står och säljer begagnat LEGO under Klossfestivalen. Det är personer som också ställer ut sina byggda mästerverk. Ni hittar deras försäljning i direkt anslutning till sina bord.

Barnvagn? Ja, man kan givetvis ta med sig barnvagnen in på Klossfestivalen

———————————————————————————————————————-

SAAB ARENA LINKÖPING 11-12 november

Vilka är öppettiderna för Klossfestivalen i Linköping? Vi har öppet lördag 11 november kl.9-17. Och söndag 12 november kl.9-17. Tiderna gäller för den biljett ni köpt. Ni kan köpa heldagsbiljett eller för en viss slot-tid.

Hur hittar jag adressen till Klossfestivalen i Linköping? Adressen är Gumpekullavägen 1, 582 78 Linköping  

Hur ser det ut med parkeringar? Det finns gott om parkeringar i direkt anslutning till arenan.

Finns det matservering? Ja, det kommer att finnas en restaurang och ett café inne på SAAB Arena som serverar alltifrån fika till luncher.

Får man ta med sig egen mat? Nej, det är inte tillåtet att ta med sig egen mat och dryck in på Klossfestivalen. Men självklart till barnen i era barnvagnar såsom barnmat och välling etc.

———————————————————————————————————————-

Vi hoppas ni funnit svar på era frågor här ovan – annars ställer ni bara en fråga per mail till oss här:

Exit mobile version